Санкції ЄС торкнулися близьких до Путіна олігархів

Санкції ЄС торкнулися близьких до Путіна олігархів

Економічні санкції ЄС щодо Росії набудуть чинності 1 серпня.

Джерело: Відомості

Євросоюз розширив оновлений санкційний список ще на вісім осіб і три компанії щодо Росії через кризу в Україні. Про це в середу повідомив Офіційний журнал ЄС, передає УНН. 

У розширений список увійшли, зокрема, перший заступник голови адміністрації Путіна Олексій Громов, відповідальний за інструктаж російських ЗМІ щодо сприятливого висвітлення сепаратистів в Україні та приєднання Криму, бізнесмени Аркадій Ротенберг, давній знайомий Путіна та його спаринг-партнер по дзюдо, Юрій Ковальчук, один із засновників так званої Озеро Дача, кооперативу, що об'єднує впливову групу осіб в оточенні президента РФ, Микола Шамалов, другий за величиною акціонер Банку Росія.

Під санкції також підпали бізнесмен Костянтин Малофєєв, глава МВС Криму Сергій Абісов, спікер «Верховної Ради» самопроголошеної «ДНР» Борис Литвинов і представник прес-служби «ЛНР» Оксана Чигрина.

Крім того, у списку санкцій були включені й Російський національний комерційний банк, російський концерн з виробництва ППО «Алмаз-Антей» та авіакомпанія «Добролет».

Також у ЄС додали, що розширення «чорного списку» відображає всю «серйозність ситуації в Україні».

Економічні санкції ЄС щодо Росії набудуть чинності 1 серпня.

Таким чином під дію санкцій ЄС підпали 95 осіб та 23 юросіб, в тому числі компанії у Криму. Мова йде про «другу фазу» санкцій щодо замороження фінансових активів та заборони в'їзду до ЄС. 

Loading...