Британія, Шотландія не відзначатимуть рік культури з Росією

Британія, Шотландія не відзначатимуть рік культури з Росією

Уряди Великої Британії та Шотландії відмовилися від підтримки року культури з Росією через події в Україні, члени обох урядів бойкотуватимуть заходи, організовані в рамках програми року.

Джерело: Відомості

 

 Про це повідомили журналісти видання "Herald Scotland", передає Український тиждень

"Уряд Сполученого Королівства відмовляється від підтримки британсько-російського культурного заходу вимушено. Причиною є незаконна анексія Криму Російською Федерацією. Ні уряд, ні високопоставлені офіційні особи не будуть сприяти проведенню заходів", – зазначив представник МЗС Великої Британії.

Шотландський уряд приєднався до ініціативи і також відмовився від активної участі в проведенні заходів в рамках року культури з Росією.

"Шотландський уряд більше не чинить активної підтримки перехресному року культури Великої Британії та Росії-2014, і місіс Хіслоп (Фіона Хіслоп - міністр культури Шотландії – Ред.) не буде присутня на жодному з російських заходів, які пройдуть в Шотландії в рамках цієї ініціативи. Культурні заходи, які вже заплановані в Шотландії та Росії, проходять за планом», – заявила представник Кабінету міністрів Шотландії.

Як повідомлялося, у Британії також закликали відібрати у Росії право на проведення чемпіонату світу з футболу у 2018 році.

Loading...