НАТО хоче визнати Україну союзником без вступу до організації

НАТО хоче визнати Україну союзником без вступу до організації

Американські конгресмени мають намір лобіювати ініціативу, завдяки якій Україна отримає статус союзника Організації північноатлантичного договору без вступу в НАТО.

Джерело: Відомості

За інформаціїю Медіа-порталу VIDIA співголови української групи Палати Представників США Джим Герлах, Мерсі Каптур і Сандер Левін внесли до Конгресу проект резолюції, що передбачає створення умов для забезпечення прямої військової підтримки та надання допомоги у сфері безпеки уряду України, пише День

«Це необхідно для того, щоб тимчасово забезпечити Україну життєво важливими ресурсами та безпекою, яку НАТО пропонує державам-членам», – пояснила Мерсі Каптур.

«Український народ ясно дав зрозуміти своє бажання побудувати сильнішу демократію і встановити більш тісні зв’язки з Європейським Союзом і Заходом, – сказав Герлах. – На жаль, як показали недавні події, Росія не шанує суверенітет України і продовжуватиме вторгатися на її територію. Докази американської та української розвідки доводять, що  сепаратисти і наймані бандити, озброєні російською технікою та важкою зброєю, продовжують розпалювати хаос і нестабільність. Цей міжпартійний законопроект є ще одним важливим кроком на шляху до підтвердження прихильності Сполучених Штатів до наших українських союзників».

Даний законопроект підтримали представники Української федерації Америки, Українського конгресового комітету Америки, а також Ділової ради США-Україна.

Раніше, Світовий конгрес українців (СКУ) звернувся до Обами із проханням про статус основного союзника США для України.

Loading...