Російські артисти заступилися за Макаревича

Вони написали звернення до президента, прем’єра, Раді федерації та Держдуми, а також до ЗМІ із закликом не допустити цькування музиканта Андрія Макаревича, а також «припинити спроби розв’язання ідеологічних погромних кампаній».

Джерело: Відомості

Мер Єкатеринбурга Євген Ройзман, політик і підприємець Михайло Прохоров, головний редактор видавництва "НЛО" Ірина Прохорова і актор Леонід Ярмольник звернулися до російської влади на захист Андрія Макаревича

Вони написали звернення до президента, прем'єра, Раді федерації та Держдуми, а також до ЗМІ із закликом не допустити цькування музиканта Андрія Макаревича, а також "припинити спроби розв'язання ідеологічних погромних кампаній", пише espreso.tv

"В Інтернеті розгорнута справжнє інформаційне цькування відомого діяча культури, рок-музиканта, лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича. Слідом за поширенням відвертої брехні про нібито наявність у Макаревича бізнесу на українській території, в інтернеті був організований псевдо-незалежний збір підписів за позбавлення Андрія Макаревича всіх державних нагород. Цей документ автори завбачливо розмістили на ресурсі, що не відноситься до російської юрисдикції (www.change.org ), оскільки російське законодавство жорстко карає за подібні висловлювання", - наголошується у зверненні.

 У розміщеній в Мережі петиції відомого музиканта звинувачують у "підбурюванні до вбивства людей", а самого Андрія Макаревича називають "посібником фашистів", який не повинен "володіти цим орденом", - додають автори звернення.

За їх словами, "цю мерзенну кампанію вже підтримали окремі представники" Єдиної Росії "і деякі засоби масової інформації".

Андрій Макаревич брав участь у антивоєнному "Марші миру" 15 березня проти російського втручання в події на Україні.

Loading...