У Європі зростає кількість жертв потужного урагану Ксав’єр

У Європі зростає кількість жертв потужного урагану Ксав’єр

Ураган Ксав’єр називають одним з найпотужніших на континенті за останні роки.

Джерело: Відомості

Ураган Ксав'єр, що вирує в Європі, порушив транспортне сполучення і позбавив електропостачання міста Швеції, Великобританії, Бельгії та Польщі. Повідомляється про зростання кількості жертв стихії.

У Швеції через ураган Ксав'єр у ніч на 6 грудня позбулися електрики 37 тисяч будинків, передає «Кореспондент». На східному узбережжі країни швидкість поривів вітру сягала 30 м/сек. По всій Швеції порушено залізничне та авіасполучення. За інформацією управління транспорту, рух поїздів на деяких напрямках відновиться не раніше суботи.

Повідомляється про одного загиблого в результаті розгулу стихії, його причавило дерево, що впало. На автострадах рух значно ускладнила ожеледь, а європейська магістраль 40 виявилася повністю перекритою через кілька ДТП за участю вантажівок.

Ураган Ксав'єр називають одним з найпотужніших на континенті за останні роки. Раніше повідомлялося про шість жертв стихії.

У четвер, 5 грудня, ураган ударив по британських островах. Транспортне сполучення з Шотландією було перервано. Ранкові потяги з Лондона довелося скасувати.

В різних районах Великобританії через загрозу повеней евакуйовано близько 10 тисяч осіб. Зазначається, що ураган Ксав'єр може викликати сильні за останні 60 років приливні хвилі.

За словами співробітниці Агентства з охорони навколишнього середовища Великобританії Сарлетт Елворт, наразі в зоні затоплення перебувають близько 2 тис будинків, десятки тисяч людей продовжують залишатися без електрики.

У Бельгії три фламандські міста — Остенде, Брюгге і Ньюпорт — оголосили про плани катастрофи місцевого значення. Створено кризовий центр, і через ЗМІ оголошені телефони, за якими громадяни можуть звернутися зі своїми проблемами до представників влади.

У Польщі три людини стали жертвами циклону, який досяг території країни у п'ятницю, 6 грудня, п'ятеро осіб отримали поранення. Люди загинули в Західно-Поморському воєводстві, коли на їхній автомобіль впало дерево. Одна людина була поранена, ще чотири людини постраждали від падіння дерев або зірваних дахів.

Повідомляється, що Ксав'єр у Польщі залишив без електрики більше 100 тисяч осіб. Аварійні служби намагаються налагодити енергопостачання. Очікується, що погода покращиться до найближчих вихідних. 

Loading...