Російська ракета-носій вибухнула на першій хвилині старту

Російська ракета-носій вибухнула на першій хвилині старту

Сьогодні, 2 липня, російська ракета-носій «Протон-М», що стартувала з Байконура з розгінним блоком ДМ-03 і трьома навігаційними космічними апаратами Глонасс-М, впала на першій хвилині старту.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 2 липня, російська ракета-носій «Протон-М», що стартувала з Байконура з розгінним блоком ДМ-03 і трьома навігаційними космічними апаратами Глонасс-М, впала на першій хвилині старту, передає «Лента».

У прямому ефірі запуск ракети із трьома супутниками транслював телеканал «Россия 24».

«При пуску ракети-носія сталася нештатна ситуація», — розповіло джерело в ракетно-космічній галузі, не уточнивши подробиць.

Варто наголосити, що це було перше після аварії в 2010 році застосування розгінного блоку ДМ-03 у складі Протона.

Нагадаємо, ракета-носій «Протон» з розгінним блоком ДМ-03, що стартувала з космодрому Байконур 5 грудня 2010 року, не змогла вивести на орбіту три супутники Глонасс-М — вони впали в Тихий океан за 1,5 тисячі кілометра від Гонолулу (Гавайї, США).

Як повідомлялося, космічні апарати були втрачені через те, що в розгінний блок ДМ-03 через помилки в конструкторській документації залили 1,5 тонни зайвого окислювача.

Наразі всього в складі орбітального угрупування Глонасс налічується 29 супутників, з них 24 використовуються за цільовим призначенням. Чотири космічних апарати перебувають в орбітальному резерві і один — на етапі льотних випробувань.

Loading...