КНДР привела в бойову готовність ракети, націлені на США

КНДР привела в бойову готовність ракети, націлені на США

Підвищена активність спостерігається у п’ятницю на північнокорейських об’єктах, де базуються ракети середньої і великої дальності. Про це пишуть південнокорейські ЗМІ.

Джерело: Відомості

Підвищена активність спостерігається у п’ятницю на північнокорейських об’єктах, де базуються ракети середньої і великої дальності. Про це пишуть південнокорейські ЗМІ.

«В останні години на ракетних об'єктах у КНДР різко зріс рух транспортних засобів і військовослужбовців», — заявило агентству Ренхап джерело у військовому командуванні Південної Кореї, передає ТСН.

Також влада Північної Кореї заявила, що привела в бойову готовність ракети дальнього радіусу дії, націлені на США і на американські військові бази в Південній Кореї і тихоокеанському регіоні.

За словами лідера КНДР Кім Чен Ина, це відповідь на демонстративний проліт над Південною Кореєю двох американських бомбардувальників в рамках спільних військових навчань США і південнокорейців. 

Кім Чен Ин в ніч на 29 березня підписав наказ про приведення ракетних військ в готовність до нанесення удару по американським військовим базам.

Підписання відповідного розпорядження відбулося на екстреній оперативній нараді, в якій взяли участь представники військового керівництва країни. Кім Чен Ин висловив упевненість, що в поточних умовах «настав час звести рахунки з американськими імперіалістами» і заявив, що бази противника «одним ударом будуть перетворені на попіл». 

На думку експертів, чергове зростання напруженості на Корейському півострові пов'язане із використанням американським військовим командуванням стратегічних бомбардувальників В-2 під час спільних навчань з Південною Кореєю. У четвер два таких літака «завдали удару» навчальними боєприпасами по умовних цілях на території Південної Кореї.

У вівторок Пхеньян вже заявляв про підвищення рівня бойової готовності своїх ракетних і артилерійських частин, які нібито здатні завдати ударів по американських військових об'єктах.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин в ніч на п'ятницю наказав привести ракетні війська КНДР у стан готовності до можливого удару по континентальній частині США і американських військових базах у Південній Кореї і в Тихому океані. 

Loading...