Минулого року 50 тисяч греків отримували пенсії за померлих родичів

Пенсіонери-примари стали одним із жахів грецької економіки, яка переживає не найкращі часи через кризу, пише німецьке видання Der Spiegel.

Джерело: Відомості

Пенсіонери-примари стали одним із жахів грецької економіки, яка переживає не найкращі часи через кризу, пише німецьке видання Der Spiegel. Незважаючи на те, що на початку 2012 року уряд посилив санкції щодо громадян, які одержують пенсії за своїх померлих родичів, але цілком "живих" за документами, нові офіційні дані не залишають жодних сумнівів: вжиті заходи не поклали край цій практиці. На той момент незаконні виплати були припинені в 63,5 тисячі випадків.

Протягом всього 2012 року незаконну пенсію за померлих родичів отримували ще 50 тисяч греків. Грецький уряд збирається повернути всі виплачені кошти. Проти родичів померлих правоохоронними органами було порушено судові справи.

З 1 березня 2013 року в Греції запрацює нова система контролю, яка забезпечить взаємодію грецьких РАГСів із пенсійними касами і автоматично буде відключати виплати в разі смерті отримувача.

Loading...