Середня зарплата в Євросоюзі — 244 гривні за годину

Середня зарплата в Євросоюзі — 244 гривні за годину

Федеральне статистичне відомство Німеччини повідомило, що, згідно з даними, одна година роботи в країнах ЄС у середньому коштує 23 євро.

Джерело: Відомості

Федеральне статистичне відомство Німеччини повідомило, що, згідно з даними, одна година роботи в країнах ЄС у середньому коштує 23 євро. Так, Бельгія стала рекордсменом — година роботи в країні коштує 39 євро, а найнижчі показники в Болгарії — 3,5 євро за годину.

Як повідомляє «Дело» з посиланням на Deutsche Welle, одна година роботи в країнах Європейського Союзу в середньому коштує 22,80 євро (244 гривні). Втім, різниця між відповідними показниками окремих країн-членів ЄС вражає.

У жодній країні ЄС витрати приватних підприємств на оплату праці за останні десять років так мінімально не росли, як у Німеччині — з 2001 по 2011 рік тільки на 19,4%. Про такий своєрідний рекорд у вівторок, 24 квітня, повідомило Федеральне статистичне відомство Німеччини у Вісбадені.

У середньому година праці у ФРН торік коштувала підприємствам 30,10 євро (322 гривні). Це на 32% більше середнього показника по Євросоюзу, що, нагадаємо, становить 22,80 євро. У цілому в списку 27 країн Євросоюзу Німеччина посідає лише сьоме місце по витратах підприємств на оплату години роботи.

Рекордсменом по оплаті праці стала Бельгія, де година роботи коштує 39,30 євро (420 гривень), вона й очолила торішній список. Водночас заключні позиції займають країни, які останніми приєдналися до Євросоюзу — Румунія, де година роботи коштувала торік 4,50 євро (48 гривень), і Болгарія, що замикає список з показником 3,50 євро (37 гривень) за годину.

Витрати на оплату години роботи складаються із загальної суми заробітку працівника й соціальних виплат роботодавця. Так, у Німеччині до 100 євро зарплати роботодавець додатково витрачає 28 євро соціальних виплат. Це, до речі, менше, ніж у країнах-боржниках єврозони, наприклад, в Іспанії, де сума соціальних виплат становить 37 євро, або в Греції (29 євро).

Середній показник соціальних виплат по ЄС — 32 євро. Найбільші соціальні витрати беруть на себе роботодавці у Швеції — 52 євро.

Loading...