Майже 90% батьків б’ють своїх дітей

Майже 90% батьків б’ють своїх дітей

Побиття дітей і тілесні покарання й досі залишаються популярними методами виховання дітей. Інтернет-опитування, яке проводили австралійські вчені, виявило, що 89% батьків іноді били дітей.

Джерело: Відомості

Побиття дітей і тілесні покарання й досі залишаються популярними методами виховання дітей. Інтернет-опитування, яке проводили австралійські вчені, виявило, що 89% батьків іноді били дітей. Ніколи цього не робили 7% батьків. 4% вдавалися до тілесних покарань, тільки коли дитині щось загрожувало, передає «Дело».

Батьки, які б’ють дітей, насправді бояться в цьому зізнатися, тому що подібні методи виховання останнім часом не схвалюються соціумом, хоча офіційно вони й дозволені, вважають учені. Австралійські фахівці підкреслили, що тілесні покарання непродуктивні, однак дослідження показало, що багато батьків використовують подібну форму виховання.

«Побиття не доносить до дитини потрібну інформацію. Але цілком зрозуміло, чому іноді батьки втрачають терпіння. На мій погляд, більшість батьків потім шкодують про те, що підняли руку на дитину», — прокоментувала статистику автор дослідження Анна-Мірі Таплін.

До речі, раніше тілесні покарання вважалися нормою, поки це не було заборонене на законодавчому рівні в 23 країнах.

Як відзначають фахівці, батьки вдаються до тілесних покарань, коли почувають себе безпомічними, зляться або їм просто не вистачає навичок виховання.

Loading...