По всій Європі проходять антиурядові страйки

По всій Європі проходять антиурядові страйки

У країнах Євросоюзу тривають масові протести - на вулиці виходять лікарі, учителі, поліцейські, митники, журналісти, працівники культури. Масштабні акції протесту проходить сьогодні в Словенії. Страйк буде безстроковим - доти, поки держслужбовцям не піднімуть зарплату.

Джерело: focus.in.ua

У країнах Євросоюзу тривають масові протести - на вулиці виходять лікарі, учителі, поліцейські, митники, журналісти, працівники культури.

Масштабні акції протесту проходить сьогодні в Словенії. Страйк буде безстроковим - доти, поки держслужбовцям не піднімуть зарплату.

Підвищення зарплат вимагають і жителі Португалії. Кілька годин тому у Лісабоні почався страйк поліцейських. Ще в травні минулого року уряд пообіцяв їм забезпечити фінансову підтримку, на загальну суму понад три мільйони євро. Але своє слово влада не стримала.

Масові страйки працівників державного сектору тривають у Франції. Службовців не влаштовують наміри влади збільшити строк пенсійного віку з 60 до 62 років. Акції протесту пройшли в Парижі, Ліоні й Ліллі.

Незадоволені діями уряду й жителі Греції. Парламент країни вводить нові антикризові заходи. Податки злетіли втроє, позбавивши малий бізнес можливості розвиватися.

Loading...