Польське радіо з Фондом святого Миколая організували благодійну акцію на підтримку дітей з Маріуполя

Польське радіо з Фондом святого Миколая організували благодійну акцію на підтримку дітей з Маріуполя

Сьогодні стартує благодійна акція Польського радіо для дітей з Маріуполя.

Джерело: Відомості

Сьогодні пополудні, 30 листопада, в ефірі Третьої програми Польського радіо (Trójka) стартує перший аукціон пам’яток, подарованих відомими польськими особами для проведення доброчинної акції «Свята без кордонів 2018». Прибуток від цього та наступних аукціонів, організованих Третьою програмою спільно з Фондом святого Миколая, буде передано на допомогу дітям з українського Маріуполя.

Діти складають велику групу жертв збройного конфлікту, що триває вже понад чотири роки на сході України. Допомогу отримають діти шкільного віку з внутрішньо переселених та бідних родин, а також сироти з Маріуполя, що є прифронтовим містом над Азовським морем.

Перший аукціон пам’яток, подарованих меценатами-друзями Третьої програми, почнеться о 16:00 (за Варшавою). Можна буде зробити ставки на: колекцію платівок з автографом французького композитора Жан-Мішеля Жарра, унікальний хрест від культової польської співачки Кори, картину Пйотра Чайковського, чашку та сторінку з кіносценарієм від Кшиштофа Зануссі, оригінальні вінілові видання з фільмів про пана Ляпку з автографом Пйотра Фрончевського та статуетку «Срібні вуста 2017» від Вітольда Ващиковького.

Третя програма Польського радіо вже 26 років проводить благодійні акції, завдяки яким збирає кошти, зокрема, зі щорічних аукціонів та продажу платівок з відомою піснею «Karp» (короп - ред.), тобто святковою піснею Третьої програми. Цьогоріч пісня називається «Karpie dwa».

Торік під час благодійної акції для дітей з Алеппо у Сирії Третя програма зібрала понад 1,2 млн злотих (280 тис. євро), інформує Польське радіо.

Loading...