Помер американський студент, засуджений на 15 років у Північній Кореї

Помер американський студент, засуджений на 15 років у Північній Кореї

Юнак був заарештований під час туристичної поїздки.

Джерело: Відомості

23-річний американський студент Отто Уормбір, який провів 15 місяців в ув'язненні в Північній Кореї, помер у США. Про це йдеться в заяві сім'ї Уормбіра.

Уормбіра доставили в США в стані коми 13 червня і поклали в лікарню міста Цинциннаті в штаті Огайо.

Уормбір приїхав в КНДР 25 грудня 2015 року з Пекіна в складі туристичної групи. Під кінець поїздки він був заарештований, тоді як іншим було дозволено виїхати.

Через два місяці американець постав перед телеоб'єктивами північнокорейського телебачення. Його ввели в зал під конвоєм. Уормбір розповів на камеру, що заарештований за спробу вкрасти з готелю агітаційний плакат - він нібито був йому потрібен "як трофей" для американської церкви.

На прес-конференції, яка мала ознаки постановочної, арештований повідав, що діяв з "мовчазного схвалення влади США", щоб завдати шкоди трудовій етиці і мотивації корейського народу.

У березні суд Пхеньяна визнав Уормбіра винним в скоєнні державного злочину і засудив до 15 років тюремного ув'язнення.

Провівши 15 місяців в ув'язненні в Північній Кореї, Уормбір повернувся в США в стані коми. Як заявила північнокорейська влада, вони звільнили ув'язненого "з гуманних міркувань".

Лікарі в медичному центрі Цинциннаті говорили, що не бачать ознак фізичного насильства над Отто, проте вони не вірять у версію північнокорейської влади, згідно з якою у Отто був ботулізм і він впав у кому, прийнявши таблетку снодійного.

Невідомо, що саме сталося з Отто в проміжку між винесенням вироку та повідомленням про те, що його випускають.

Loading...