ЄС введе «візи» для британців

ЄС введе «візи» для британців

Європейська комісія має намір ввести плату за в’їзд громадян Великобританії в країни ЄС.

Джерело: Відомості

Чимало жартів було в соціальних мережах після референдуму по Brexit, оскільки багато британців справді не дуже розуміли за що вони голосують, повідомляє EuroMag.

Втім, на це були підстави, оскільки всі прихильники Brexit активно агітували за свою позицію, ґрунтуючись на тому аргументі, що пересічних британців це не торкнеться, а якщо й торкнеться, то тільки в позитивному ключі.

Тепер же Європейська комісія вирішила в черговий раз нагадати британцям, що за свій вибір треба нести відповідальність, а вихід з альянсу наслідки матиме для всіх.

Як повідомляє Daily Mail, Європейська комісія має намір обговорити можливість введення плати за в’їзд до країн ЄС для британських туристів.

Підданих Сполученого Королівства можуть зобов’язати отримувати дозвіл на безвізове відвідування Євросоюзу, за яке їм доведеться віддавати 10 фунтів стерлінгів або близько 11,6 євро.

Подібні правила для мандрівників з Великобританії зараз діють в США. Отримувати американську візу жителям цієї країни не потрібно, але вони виплачують збір ESTA (електронна система авторизації в’їзду).

Фактично, це означає введення максимально спрощеної візової системи.

Як пояснили чиновники ЄС, подібні заходи дозволять їм виявляти потенційних порушників громадського порядку і терористів. Єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг заявив, що ці пропозиції можуть бути внесені на розгляд влади союзу вже на цьому тижні.

У цей час британці можуть відвідувати країни Євросоюзу без будь-яких обмежень.

Нагадаємо, у червні в Великобританії відбувся референдум про вихід країни з ЄС. За Brexit проголосували більше половини громадян країни, які взяли участь в плебісциті. Після цього Прем’єр-міністр Девід Кемерон пішов у відставку, його місце зайняла Тереза ​​Мей.

Loading...