Франсуа Олланд встановив «рекорд» непопулярності

Франсуа Олланд встановив «рекорд» непопулярності
Франсуа Олланд / Фото: REUTERS/Charles Platiau

Популярність французького Президента Франсуа Олланда поступово падає.

Джерело: Відомості

Якщо раніше його «рекордно низький» рейтинг становив 13%, то результати нового опитування громадської думки показали, що це ще не межа, повідомляє агенство RFI.

У четвер, 27 жовтня, інститут BVA повідомив, що тільки 11% опитаних французів виступають за те, щоб чинний глава держави взяв участь у виборах Президента в 2017 році. Таким чином Франсуа Олланд встановив новий рекорд, втративши ще два пункти. 86% опитаних французів вважають, що Олланд не повинен бути кандидатом від Соцпартії на пост Президента.

У свою чергу, правий політик Ален Жюппе, головний противник екс-президента Ніколя Саркозі, зміцнив свої позиції серед інших учасників праймеріз. 47% опитаних підтримують Алена Жюппе, тоді як на підтримку Саркозі висловилися 18%. Наталі Костюшко-Морізе підтримали 36% опитаних, екс-прем’єра Франції Франсуа Фійона — 32%.

Прем’єр-міністр Манюель Вальс, згідно з опитуванням BVA, також збільшив рейтинг популярності на два пункти. 28% французів позитивно ставляться до глави уряду Франції. У свою чергу, 71% опитаних має до Манюеля негативне ставлення.

Опитування наводився інститутом BVA 24 і 25 жовтня, в ньому взяли участь 1353 людини старше 18 років.

Loading...