У Китаї браконьєри отруїли 230 лебедів

У Китаї браконьєри отруїли 230 лебедів

Влада Внутрішньої Монголії розслідує загибель 233 лебедів.

Джерело: Відомості

Поліція Китаю заплатить 100 тисяч юанів (14,8 тисячі доларів США) тому, хто надасть інформацію про браконьєрів, які отруїли 233 лебедя в автономному районі Внутрішня Монголія на півночі країни, повідомляє агентство FlashSiberia.

Влада Внутрішньої Монголії розслідує загибель 233 лебедів, яких знайшли мертвими в одному з озер. Фотографії мертвих білих лебедів, яких дістали з води пастухи, широко поширилися в китайському Інтернеті минулої неділі.

Як повідомив представник місцевої поліції Хань Жуйцзінь, винагорода буде виплачена в разі надання інформації, яка допоможе в розшуку передбачуваних браконьєрів.

Згідно з результатами попереднього розслідування, причиною загибелі лебедів стало хімічне отруєння. Фахівці взяли зразки у мертвих птахів, в ході аналізу було виявлено наявність в організмах загиблих лебедів пестициду карбофуран. Карбофуран — це біла кристалічна речовина, яке широко використовується в сільському господарстві для боротьби зі шкідниками, зокрема для захисту сходів рослин від комах.

Крім цього було встановлено, що птахи, швидше за все, спеціально були отруєні пестицидом браконьєрами. Подальше розслідування триває.

Loading...