Незаконні випробування ліків привели до загибелі пацієнтів у Киргизії

Незаконні випробування ліків привели до загибелі пацієнтів у Киргизії

У 10 пацієнтів розвинулися побічні ефекти.

Джерело: Відомості

Генпрокуратура Киргизії порушила кримінальну справу за фактом незаконних клінічних досліджень казахського протитуберкульозного препарату, які привели до загибелі пацієнтів в Національному центрі фтизіатрії Киргизії, повідомляє агентство FlashSiberia.

«Генеральною прокуратурою Киргизької Республіки порушено кримінальну справу стосовно посадових осіб Національного центру фтизіатрії і департаменту лікарського забезпечення і медичної техніки при міністерстві охорони здоров'я за фактом незаконного клінічного дослідження протитуберкульозного лікарського препарату «ФС-1», — повідомляється на сайті головного наглядового відомства Киргизії.

В ході слідства встановлено, лікарі центру, порушивши законодавство країни, без проходження відповідної акредитації, уклали договір з акціонерним товариством «Науковий центр протиінфекційних препаратів» Республіки Казахстан на проведення клінічного випробування лікарського засобу «ФС-1».

Клінічні випробування проводилися на 54 пацієнтах киргизької клініки, які страждали на туберкульоз легень з множинною лікарською стійкістю. «В ході застосування препарату у 10 з них розвинулися побічні ефекти, також є 2 факти з летальним результатом», — повідомляє генпрокуратура.

Кримінальну справу порушено за статтями «зловживання посадовим становищем» і «службова фальсифікація» Кримінального кодексу Киргизії. Ведеться слідство

Loading...