Бойовики, що засіли в Алеппо, труять своїх товаришів хімікатами

Бойовики, що засіли в Алеппо, труять своїх товаришів хімікатами

Перебіжчики, що виходять з оточення, повідомили, що днями туди під виглядом ліків доставили упаковки з герметичними капсулами, заповненими отруйним порошком.

Джерело: Відомості

Ситуація в Алеппо залишається напруженою: бойовики продовжують обстріли мирних кварталів. За словами місцевих ополченців, зараз небезпечно перебувати навіть поруч з утримуваними бойовиками кварталами Аль-Амрія і Тель аз-Заразір.

Перебіжчики, що виходять з оточення, повідомили, що днями туди під виглядом ліків доставили упаковки з герметичними капсулами, усередині яких - отруйний порошок. Речовина, вступаючи в реакцію з повітрям, перетворюється на отруйний газ, що вражає органи дихання і нервову систему людини. Ці упаковки з капсулами зараз в руках бойовиків угруповання "Ахрар аш-Шам", які планують використовувати їх проти сирійських військ перед спланованою на найближчі дні черговою спробою прориву зі східної частини міста.

Тим часом, щодня десятки саморобних бомб і мін падають на дахи будинків простих жителів. Зростає і число біженців: люди будь-якими способами залишають райони підконтрольні бойовикам.

В особливо скрутному становищі опинилися мирні жителі з східних районах Алеппо. Їхні будинки зруйновані бойовиками. Повернутися багато хто не може: терористи спеціально обстрілюють територію, куди повертаються люди.

Loading...