Влада Німеччини кинула виклик Facebook

Влада Німеччини кинула виклик  Facebook

Комісія Гамбурга з питань свободи інформації зобовязала соціальну мережу Facebook припинити використовувати особисті дані користувачів, що є в розпорядженні месенджера WhatsApp.

Джерело: Відомості

Комісія Гамбурга з питань свободи інформації зобов‘язала соціальну мережу Facebook припинити використовувати в своїй роботі і маркетингових акціях особисті дані користувачів, що є в розпорядженні месенджера WhatsApp. Йдеться перш за все про номери мобільних телефонів, базу яких компанія Цукерберга має намір отримати у WhatsApp – для рекомендацій друзів у соціальній мережі і більш адресної рекламної політики.

“У Facebook є вибір: погодитися з нашим рішенням, зупинити передачу даних і видалити вже передані. Або вони можуть відстоювати свою точку зору в суді,” – говорить Йоханнес Каспар, комісар Гамбурга з захисту персональної інформації.

Facebook придбав WhatsApp в лютому 2014 року і тепер вважає всю базу даних месенджера, в тому числі номери телефонів клієнтів, своєю власністю.

“Ця ситуація мене обурює, – говорить користувачка. – Але поки, мені здається, навряд чи можна щось зробити. Доведеться або використовувати WhatsApp, або відмовитися від нього”.

У Німеччині налічується більше 35 мільйонів користувачів месенджера.

Facebook, чиє німецьке представництво розташоване в Гамбурзі, заявив, що має намір опротестувати рішення регулятора.

Loading...