У Парижі створять «зону для нудистів»

У Парижі створять «зону для нудистів»
Нудисти / Фото: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Рада міста Парижа розгляне пропозицію створити в місті постійну «зону для нудистів» на відкритому повітрі.

Джерело: Відомості

Пропозицію винесли на розгляд муніципальні радники зі стану «зелених», її підтримала мер Анна Ідальго, повідомляє агентство RFI.

«Потрібно буде тільки знайти гарне місце — ми не хочемо нікого зачепити або шокувати. Ймовірно, це буде місце в якомусь парку або в саду», — розповів сьогодні вранці в ефірі радіо RMC Брюно Жульяр, перший заступник мера Парижа.

«В інших європейських столицях це вже зробили: зовсім недавно, наприклад, це зробили в Берліні. Такі зони є і в декількох французьких містах», — зазначив Жульяр.

У Франції функціонує 155 центрів для нудистського відпочинку, і країна є для нудистів «першим туристичним напрямком» (2 млн осіб на рік). Про це нагадали в документі, представленому сьогодні, 26 вересня, на суд міської ради Парижа, муніципальні радники з групи «Екологія-Зелені».

У той же час, паризьким нудистам досі доводиться збиратися три рази в тиждень в басейні в 12-му окрузі столиці або виїжджати за місто — в організований кемпінг, розташований за 60 км від столиці.

Ситуацію необхідно було виправити: особливо з огляду на той факт, що місто Париж «давно перебуває в Асоціації з просування вільного нудизму», нагадує журнал Le Nouvel Observateur.

Асоціацію створили в 2007 році у Франції, але вона ставить собі за мету поширення і захист вільного нудизму в усьому світі.

Але навіть у Франції досі людині, яка оголиться на публіці, загрожує кримінальна стаття, яка передбачає до 1 року в'язниці і до 15 тисяч євро штрафу за «ексгібіціонізм».

Loading...