Сирійські повстанці разом з турками захопили вже 21 село на півночі Сирії

Сирійські повстанці разом з турками захопили вже 21 село на півночі Сирії

Лише протягом останніх двох днів повстанці за підтримки турецької армії відбили у курдів 11 населених пунктів.

Джерело: Відомості

Водночас від бойовиків "Ісламської держави" було звільнено два села.

Сирійські повстанці за підтримки армії Туреччини протягом останніх двох днів відбили у курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) 11 сіл на півночі Сирії. Про це у понеділок, 29 серпня, повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Лондоні.

Водночас від бойовиків "Ісламської держави" протягом останніх двох днів було звільнено два населених пункти. Загалом, за інформацією правозахисників, починаючи з 25 серпня сирійські повстанці за підтримки Туреччини взяли під контроль 21 населений пункт, повідомляє агенція dpa.

Згідно з заявами влади Туреччини, країна має намір докладати однакових зусиль у Сирії у боротьбі як проти ІД, так і проти курдських збройних підрозділів.

Також 29 серпня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу звинуватив "Загони народної самооборони" курдів в етнічних чистках на півночі Сирії. За його інформацією, YPG намагалась поселити своїх людей на територіях, відбитих у ІД.

"Люди, які були змушені залишити ці території, повинні повернутись туди, де жили. Однак це не є метою YPG, які займаються етнічними чистками, поселяючи на цих територіях того, кого вважає за потрібне", - наголосив він. Міністр також повторив вимогу Туреччини, що курдські військові підрозділи повинні відійти східніше від річки Євфрат.

 

Loading...