Німецький суд заборонив дівчині ходити в нікабі до школи

Німецький суд заборонив дівчині ходити в нікабі до школи

В Євросоюзі поступово забороняють у громкадських місцях закритий мусульманський жіночий одяг.

Джерело: Відомості

Суд німецького міста Оснабрюк відхилив скаргу 18-річної мусульманки, яка вимагала дозволити їй відвідувати гімназію в нікабі — мусульманському головному уборі з прорізом для очей, повідомляє EuroMag.

Дівчина, яка народилася і виросла в Німеччині, звернулася до суду, заявивши, що в квітні її прийняли в школу, а потім заборонили приходити на уроки в нікабі. У навчальному закладі пояснюють, що носіння цього головного убору заважає освітньому процесові.

Як зазначає видання, учениця відмовилася з’явитися до суду особисто, пославшись на те, що не хоче підвищеної уваги преси.

Раніше в разі виникнення спірних ситуацій між учнями і вчителями справа не доходила до суду, пише Neue Osnabrücker Zeitung. Однак цього разу досягти компромісу не вдалося: дівчина запропонувала відкривати своє обличчя вчителям перед тим, як увійти в клас, проте в школі порахували, що цього недостатньо.

Для нормальної взаємодії між педагогом і учнями потрібно також невербальне спілкування, яке в цьому випадку неможливе, пояснює The Independent позицію навчального закладу.

Рішення суду було прийнято на тлі заклику політиків блоку ХДС/ХСС ввести заборону на носіння чадри в громадських місцях. Вони заявляють, що це заважає інтеграції біженців.

Варто зазначити, що це вже не перший випадок заборони використання мусульманського жіночого одягу в громадських місцях у Євросоюзі. Так, у Франції на острові Корсика та в Каннах заборонили мусульманський купальний костюм буркіні.

Loading...