На французькій Корсиці після масової бійки мерія заборонила жінкам купатися в буркіні

На французькій Корсиці після масової бійки мерія заборонила жінкам купатися в буркіні

Мер корсиканского села Сіско видав розпорядження про заборону носіння буркіні (мусульманського одягу для купання).

Джерело: Відомості

Нагадаємо, в суботу, 13 серпня, на пляжі Сіско відбулася масова бійка, поранення в якій, за останніми відомостями, отримали 5 людей, повідомляє агентство RFI.

Деякі свідки з числа місцевих жителів заявили, що напад стався після того, як місцеві підлітки і туристи почали фотографувати жінок, що купаються в буркуні, що викликало нервову реакцію місцевих мусульман.

Потрібно відзначити, що офіційного підтвердження ця версія поки не знайшла. Служба розслідувань поліції Аяччо почала з’ясування причин події і встановлення винних, а міністр внутрішніх справ Бернар Казнєв закликав місцевих жителів до спокою

Реагуючи на інцидент , мер Сіско від правлячої Соціалістичної партії Анже-П’єр Вівоні рідписав цказ про заборону носіння буркіні (мусульманського одягу для купання). Для цього Вівон скликав у неділю, 14 серпня, екстрене засідання муніципальної ради. Приймаючи рішення, мер послався на аналогічне розпорядження, прийняте владою Канн. Розпорядження було потім оскаржене представниками Колективу проти ісламофобії у Франції (CCIF), але суд залишив його в силі.

Loading...