У Франції двоє терористів захопили заручників у церкві та вбили священика

У Франції двоє терористів захопили заручників у церкві та вбили священика
Священик Жак Еміль (1930-2016)

Двоє злочинців захопили заручників у церкві міста Сент-Етьєн-дю-Рувре вранці 26 липня.

Джерело: Відомості

Злочинці перерізали горло 84-річному настоятелю храму Жаку Амелі. Ще одна людина перебуває у важкому стані. В ході штурму обидва злочинці «були нейтралізовані», повідомляє агентство RFI.

Як повідомляє Le Parisien, нападники увірвалися в церкву близько 10 ранку з заднього ходу і заблокували всі двері. В цей час в церкві йшла ранкова служба, на якій перебували двоє прихожан, священик і дві черниці. Ще одній черниці вдалося втекти і попередити поліцію.

Приблизно через годину, коли злочинці вийшли на паперть церкви, вони були застрелені бійцями елітного підрозділу поліції BRI.

Президент Олланд разом з міністром внутрішніх справ Бернаром Казневом вже прибули на місце. Олланд назвав подію «підлим терористичним актом». Президент Франції заявив, що двоє нападників називали себе представниками терористичного угрупування ІДІЛ.

Раніше фахівці з розмінування дослідили церкву, щоб переконатися, що злочинці не залишили там вибухівку. Про це повідомляв офіційний представник МВС П’єр-Анрі Бранде.

Антитерористичний відділ прокуратури Парижа почав розслідування за фактом злочину.

Олланд також назвав теракт «ударом по всім католикам». Сьогодні ввечері він прийме в Єлисейському палаці архієпископа Руана монсеньйора Лебрана. Завтра, в середу 27 липня він збере у себе представників релігійних культів Франції.

Містечко Сент-Етьєн-дю-Рувре Знаходиться за 8 км від Руана і за 110 км на північний захід від Парижа. Населення містечка — 28 тисяч осіб.

Газета La Tribune de Genève повідомляє, що один із нападників, 19-річний француз А.К. 14 травня 2015 року був затриманий в аеропорту Женеви після його висилки з Туреччини. За інформацією газети, затриманий провів кілька днів у в'язниці Champ-Dollon (передмістя Женеви), а потім був висланий до Франції. У Франції він рік відсидів у в'язниці, а потім вийшов і був зобов'язаний носити електронний браслет.

Loading...