Купівля сім-картки в Польщі віднині неможлива без паспорта

Купівля сім-картки в Польщі віднині неможлива без паспорта

Починаючи від понеділка 25 липня, купуючи телефонну картку передоплаченого зв’язку у Польщі, потрібно додавати свої особисті відомості.

Джерело: Відомості

У законну силу увійшла частина правил, передбачених так званим антитерористичним законом. Власники незареєстрованих карток мають дещо більше, ніж 5 місяців, аби надати такі відомості своїм операторам, повідомляє «Польське радіо».

Представник Управління електронного зв’язку Павел Кухарчик пояснює, що згідно з законом у випадку придбання так званої сім-карти prepaid користувач має повідомити своє ім’я та прізвище, а також номер PESEL або номер особистого посвідчення. Натомість іноземці з країн, що не входять до складу Європейського Союзу, мають повідомити номер свого паспорта або карти дозволу на тимчасове перебування. Якщо ж сім-картку придбає фірма, то її представник має повідомити її номери NIP та REGON.

Ті люди, що купили такі картки раніше, мають зареєструватися до кінця січня наступного року. Це можна зробити як у салоні свого оператора мобільного зв’язку, так і дистанційно. Однак, у останньому випадку телекомунікаційна фірма муситиме перевірити особу того, хто здійснює реєстрацію.

Обов’язок реєстрації карток сім було введено так званим антитерористичним законом, прийнятим на початку червня польським Сеймом. Закон увійшов у силу 2 липня.

За даними Управління електронного зв’язку, минулого року в Польщі діяло 56 мільйонів сім-карт, з чого понад половину складали карти prepaid. Натомість за даними Європейської комісії, у Польщі активні понад 20 мільйонів таких карток.

Loading...