«Ісламська Держава» взяла на себе відповідальність за вибух у німецькому місті Ансбах

«Ісламська Держава» взяла на себе відповідальність за вибух у німецькому місті Ансбах

Відповідальність за вибух у німецькому місті Ансбаху в Баварії взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Джерело: Відомості

Бойовики через підконтрольне їм агентство Amaq заявили, що 27-річний виходець із Сирії, який влаштував теракт, був «солдатом» ІД, повідомляє агентство RFI.

Як раніше заявив глава МВС Баварії Йоахім Херманн, біженець? який влаштував теракт в Ансбаху сирійський «присягнув на вірність» угрупованн. «Ісламська Держава». Відповідний відеозапис був знайдений у мобільному телефоні сирійця.

«Він чітко оголосив, що діє в ім’я Аллаха і присягнув [лідеру ІГІЛ] Абу Бакр аль-Багдаді. Він оголосив, що його вчинок — це помста німцям, які не дотримуються законів ісламу», — заявив Херманн. Відео, виявлене в телефоні підозрюваного, було зроблене на арабській мові.

У результаті вибуху були поранені 15 осіб. Ймовірний терорист загинув.

Раніше повідомлялося про 12 загиблих.

Глава МВС країни Томас де Мезьєр заявив, що у зв’язку з такими трагічними подіями Німеччина посилить присутність поліцейських в аеропортах і на вокзалах.

Це вже третій теракт в Баварії за останній тиждень. У п'ятницю ввечері, 22 липня, 18-річний підліток, який страждав психічним розладом, застрелив дев'ять осіб в Мюнхені, ще одинадцять отримали важкі поранення. А 18 липня 17-річний біженець з Афганістану поранив сокирою п'ять пасажирів поїзда під Вюрцбургом.

Loading...