27-річний сирійський біженець підірвав бомбу біля ресторану в Баварії

27-річний сирійський біженець підірвав бомбу біля ресторану в Баварії
. / Фото: REUTERS/Michaela Rehle

Поранення отримали 12 осіб, сам терорист загинув.

Джерело: Відомості

27-річний сирійський біженець влаштував вибух біля ресторану в місті Ансбах у Баварії. Як розповів міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман, передбачуваний терорист намагався перед цим потрапити на музичний фестиваль, який проходить у ці дні в місті, повідомляє агентство RFI.

«Мова, на жаль, йде про новий жахливий теракт, який посилює занепокоєння людей», — заявив міністр після прибуття на місце події. Він також додав, що поранення отримали дванадцять осіб, в тому числі троє постраждалих перебувають у важкому стані. У місто направлено близько 200 поліцейських і 350 рятувальників.

Влада Німеччини також повідомила, що підірвався на власній бомбі сирієць, який рік тому отримав відмову в отриманні статусу біженця. Він двічі намагався покінчити життя самогубством і проходив лікування в психіатричній клініці. Влада при цьому перевіряють його можливі зв’язки з джихадистами.

Як вважає німецька поліція, передбачуваний терорист хотів вчинити вибух на музичному фестивалі Ansbach Open, на якому напередодні ввечері були присутні приблизно 2,5 тисячі осіб. Однак не зміг потрапити через відсутність квитка. Наразі музичний фестиваль скасований.

Це вже третій теракт за останній тиждень в Баварії. У п’ятницю ввечері, 22 липня, 18-річний підліток, який страждав психічним розладом застрелив дев'ять осіб в Мюнхені, ще одинадцять отримали важкі поранення. А 18 липня 17-річний біженець з Афганістану поранив сокирою п’ять пасажирів поїзда під Вюрцбургом.

Loading...