У Франції фотографа засудили до 2,5 років ув’язнення за «сексуальну агресію» проти моделей

У Франції фотографа засудили до 2,5 років ув’язнення за «сексуальну агресію» проти моделей

Проти обвинуваченого, 46-річного ліванського фотографа Хуссейна Сабра, подали скарги чотири дівчини, яким на момент вчинення злочинів було від 18 до 22 років.

Джерело: Відомості

Вирок був винесений 27 червня у виправному суді міста Парижа, повідомляє агентство RFI.

Обвинувачений протягом довгих років володів власним модельним агентством, поки в 2008 році воно не було ліквідовано за рішенням суду і не перейшло в інші руки.

Проте, як з’ясувалося в ході судових засідань, Хуссейн Сабра продовжив використовувати старий сайт агентства для того, щоб «входити в контакт» з молодими дівчатами, охочими добитися успіху в модельному бізнесі. Першу зустріч фотограф завжди призначав в «нейтральному місці»: в кафе або в готелі, а вдруге запрошував дівчат до себе додому.

Як повідомляє Le Figaro, вдома він просив дівчат переодягатися в нижню білизну і «починав чіпати їх руками за різні частини тіла», пояснюючи це необхідністю розкріпачити їх перед зйомкою і «зробити більш привабливими». Деяким він прямо повідомляв, що для досягнення успіху в кар’єрі необхідно пройти через його ліжко.

«Кар’єра» самого фотографа несподівано перервалася у 2012 році, коли одна з дівчат, повернувшись зі зйомок в сльозах, за наполяганням свого молодого чоловіка вирішила подати скаргу.

Поліція провела у фотографа обшуки, в результаті яких виявила 81 доказ (фото і відео). Завдяки цим кадрам сищики зуміли розшукати ще кількох дівчат, більшість з яких приїхали до Франції зі Східної Європи. Троє з них погодилися подати скарги до суду. Ще кілька відмовилися від цієї можливості, але заявили, що стали жертвами «сексуальної агресії» з боку фотографа.

«Перед нами справжній хижак, який обманював своїх жертв, обіцяючи їм кар’єру манекенниць», — сказала в суді прокурор Вів’єн Ліон-Каєн і зажадала для обвинуваченого покарання у 5 років, з них 3 роки — реального ув'язнення. В результаті суд зменшив реальне покарання до 2,5 років, ще 2,5 року Хуссейн Сабра отримав умовно. Він також повинен буде виплатити позивальницям в цілому 14 тисяч євро за моральний збиток.

Варто додати, що вже після початку судових засідань одна з дівчат, які подали скаргу, знайшла в Інтернеті знімки, на яких вона позує напівголою. Фото також були відправлені по електронній пошті викладачам і колишнім учням її класу. У суді фотограф сказав, що ніяк до цього не причетний.

Він також заявив, що в ході зйомок між ним і дівчатами було «взаємний потяг» і він не розуміє, чому його «виставили якимось монстром».

Loading...