Лідер правлячої партії Польщі заявив, що Туск відповідальний за Brexit

Лідер правлячої партії Польщі заявив, що Туск відповідальний за Brexit

Лідер правлячої партії Польщі «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що глава Євроради Дональд Туск відповідальний за вихід Великобританії з ЄС.

Джерело: Відомості

Спілкуючись з журналістами в ефірі Польського телебачення, Качинський наголосив, що Євросоюз, по суті, зараз втручається в регіональні проблеми і проблеми між країнами, хоча на загальноєвропейському рівні повинні вирішуватися тільки проблеми відповідного масштабу. Така позиція ЄС і спровокувала Brexit, впевнений він, повідомляє Informing.

«В ЄС з ворожістю ставляться до національних держав, але не до всіх, а тільки до слабких. Це необхідно викорінити», — підкреслив він, додавши, що Brexit — це невдалий прояв нинішньої політики ЄС, від якої необхідно відмовитися.

«Похмуру роль зіграв Дональд Туск, який проводив переговори з британцями і ... вони нічого не отримали. Він несе безпосередню відповідальність за Brexit і повинен просто зникнути з європейської політики», — вважає Качинський.

Вина за Brexit лежить на всіх члена Європейської комісії, підкреслив він.

Відзначимо, Туск очолював переговори Європейської ради з Великобританією щодо реформування системи відносин між Брюсселем і Лондоном. Але в підсумку на референдумі про членство Великобританії у ЄС близько 52% тих, хто проголосував, висловилися за вихід країни зі складу Євросоюзу.

Loading...