У Польщі починаються розкопки на місці передбачуваного знаходження золота нацистів

У Польщі починаються розкопки на місці передбачуваного знаходження золота нацистів

У Польщі починаються розкопки на залізниці з метою з’ясувати, чи існує «золотий поїзд» нацистів насправді.

Джерело: Відомості

Дозвіл на проведення дослідження отримали Петро Копер і Андреас Ріхтер, повідомляє «Росбалт».

Розкопки починаються на 65-му кілометрі залізниці Вроцлав — Валбжих. Саме там, на думку дослідників, захований «золотий поїзд».

Усі попередні дослідження не дали чіткої відповіді, чи знаходиться під землею німецький потяг, який під час Другої світової війни перевозив коштовні метали і, можливо, золото, і чи дійсно саме в цьому місці німці створили свій легендарний склад.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року польська влада отримала повідомлення про те, що знайдений поїзд часів Другої світової війни. Пізніше в ЗМІ почали з’являтися повідомлення, що знайдений поїзд наповнений золотом, яке німці намагалися вивезти з Польщі.

У листопаді були проведені пошукові заходи, в рамках яких експерти за допомогою наземних радіолокаційних установок і спеціальних камер досліджували передбачувані місця знаходження поїзда часів III Рейху.

Пошук проводили дві незалежні групи. До складу першої увійшли Петро Копер і Андреас Ріхтер, які заявили в серпні про знахідку, а друга складалася з фахівців з Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташица в Кракові.

А 15 грудня минулого року в Валбжиху були представлені результати досліджень співробітників краківської Гірничо-металургійної академії. «Результати наших досліджень показують, що в зазначеному місці знаходиться якийсь тунель, однак, поїзда там, скоріше за все, немає», — сказав професор Януш Мадей. 

Loading...