В ЄС домовилися про продовження санкцій проти Росії

В ЄС домовилися про продовження санкцій проти Росії

Посли 28 країн-членів Євросоюзу домовилися у вівторок, 21 червня, про продовження санкцій щодо Росії ще на півроку.

Джерело: Відомості

Про це з посиланням на дипломатичні джерела в Брюсселі повідомляє агентство AFP. Раніше про те, що обмежувальні заходи будуть продовжені, вже не раз повідомляли європейські ЗМІ.

Формально рішення про продовження санкцій до 31 січня 2017 року мало бути прийнято в ході дводенного саміту європейських лідерів, який пройде в Брюсселі 28 і 29 червня. Однак, як повідомляє AFP, Франція і Великобританія повинні попередньо повідомити свої парламенти, що може відстрочити процедуру продовження, інформує RFI.

Напередодні глава французької дипломатії Жан-Марк Еро заявив, що умови для зняття санкцій з Росії ще «не виконано». У той же час він наголосив на необхідності «задуматися над першими кроками» для зняття з Москви обмежувальних заходів.

Раніше в квітні нижня палата парламенту Франції голосами 55 депутатів проголосувала за резолюцію про скасування санкцій. Пізніше, 8 червня, більше дипломатичну резолюцію з «закликом до поступового і часткового пом'якшення санкцій ЄС щодо Росії, зокрема економічних», взяли в Сенаті, верхній палаті французького парламенту. Обидва документи носять, втім, рекомендаційний характер.

У п’ятницю, 17 червня, ЄС продовжив на рік санкції, що стосуються анексованого Росією Криму. Йдеться про заборону імпорту кримської продукції в країни ЄС, про заборону інвестувати в Крим і експортувати туди продукцію і технології в галузі транспорту, нафто- і газовидобутку.

Санкції ЄС щодо Росії були прийняті влітку 2014 роки після анексії Криму та у зв’язку з підтримкою, яку Москва надає сепаратистам на сході України.

Loading...