Частина мусульманських біженців в Європі приймає християнство

Частина мусульманських біженців в Європі приймає християнство

Церкви розміщують біженців, які отримали відмову на надання притулку.

Джерело: Відомості

Деякі з афганських, пакистанських і іранських біженців, які прибули нелегальними шляхами в Німеччину й Австрію, приймають християнство для отримання права на притулок.

Голова Центральної ради мусульман Німеччини (ZMD) Айман Мазьєк в бесіді з агентством Anadolu зазначив, що частина біженців вдаються до такого шляху з метою прискорення процесу отримання законного статусу.

«У нас є інформації про зростання числа біженців, які прийняли християнство, але ми не маємо на руках конкретної цифри», — сказав Мазьєк, додавши, що при розгляді заяв про отримання притулку німецька влада не повинна брати за основу етнічний і релігійний фактор.

- Ризик релігійного тиску спрощує отримання притулку

Виходячи з міжнародних угод і Конституції країни, Німеччина представляє тимчасовий притулок багатьом особам, що бігли з конфліктних зон, зокрема з Сирії, без розділу по релігійній та етнічній складових.

Більшість нелегальних біженців з таких країн, як Афганістан, Пакистан чи Іран вважаються економічними мігрантами, і їм відмовляється в отриманні притулку. Приймається звернення тільки тих, хто може довести, що піддавався на батьківщині політичному переслідуванню або тортурам.

- Німеччина

Рішення про надання притулку біженцям приймає Федеральне управління у справах міграції та біженців Німеччини.

Влада бере відповідальність за надання притулку особам, які в своїй країні за зміну релігії можуть зіткнутися із загрозою на життя.

При цьому під час розгляду таких звернень біженцям задаються детальні питання, і якщо відповідь не влаштовує, їм відмовляють.

Відомо, що багато років церкви розміщують в своїх будівлях біженців, які отримали відмову від держави на надання притулку.

Точне число таких біженців невідомо, але вони обчислюються сотнями.

- Австрія

В Австрії також зростає число біженців, які змінюють віросповідання заради отримання притулку.

Як передає газета Kurier, в Архиєпископію Відня щотижня за хрещенням звертаються 5-10 чоловік. У 2015 році 33% з них були мусульманські біженці, в 2016 році це число вже склало 83%.

Виходячи з цих підрахунків, передбачається, що за останні 8 місяців 170 мусульман змінили свою релігію. Серед них переважають вихідці з Сирії, Афганістану та Ірану. Біженці, які не бажають депортуватиметься з країни, вдаються до зміни релігії для отримання права на притулок.

Loading...