МЗС Польщі припинило діалог з Росією

МЗС Польщі припинило діалог з Росією

Діалог між Росією та Польщею припинений з вини російської сторони, заявили в МЗС Польщі.

Джерело: Відомості

Діалог між Росією та Польщею припинений з вини російської сторони. Про це заявив представник МЗС Польщі Артур Дмоховський, повідомляє «Радіо Польща».

У понеділок зовнішньополітичне відомство РФ заявило, що ініціатором припинення діалогу між Росією та Польщею була Варшава. Таким чином МЗС Росії прокоментувало висловлювання польського міністра Вітольда Ващиковського про те, що «ключі до поліпшення польсько-російської ситуації лежать у Москві».

Артур Дмоховський зазначив, що заява Москви — це спроба перекинути відповідальність за охолодження відносин між двома країнами на Варшаву.

Він підкреслив, що Польща готова для серйозних переговорів.

«Ми вважаємо, що важливо підтримувати контакти на рівні заступників міністрів закордонних справ і ми все ще розраховуємо на осмислену відповідь від російської сторони, тому що поліпшення відносин може підготувати ґрунт для вирішення проблем у відносинах Росії з ЄС і НАТО», — сказав представник МЗС.

«Але російський МЗС повинен знати, що Росія вже багато років не вирішує жодної серйозної проблеми в польсько-російських відносинах. І це було не через позицію Польщі, а через відсутність готовності до предметного діалогу з російського боку», - зазначив він.

Артур Дмоховський підкреслив, що «припинення діалогу» на практиці означає заморожування всіх контактів на місцевому рівні. Зокрема, за його словами, скасовані зустрічі в Комісіях з питань економічного співробітництва або на Регіональних форумах.

У неділю міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава робить кроки для налагодження діалогу з Москвою, але Росія не помічає цих жестів.

«Ключі до поліпшення польсько-російських відносин лежать у Москві. Видно, Росія не хоче їх дістати, а тільки віддає їх одному з наших кореспондентів і вказує їхати додому», — вважає Вітольд Ващиковський.

Loading...