У російському Саратові школярі відмовилися збирати гроші на новий Су-24

У російському Саратові школярі відмовилися збирати гроші на новий Су-24

Батькам учнів не сподобалася ініціатива директора школи.

Джерело: Відомості

У Саратові (РФ) батьки учнів міської гімназії № 3 написали скаргу на директора навчального закладу Тетяну Райкову, яка нещодавно заявила про початок збору коштів серед школярів на військовий літак для російських ВПС — взамін того, що був збитий Туреччиною 24 листопада. Батьки мають намір звернутися до прокуратури з проханням перевірити законність дій Райкова, повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на інтернет-видання «Rus2Web».

27 листопада директор саратовській гімназії на засіданні Громадської ради при обласній думі зачитала лист учнів до Президента Росії Володимира Путіна. У ньому, як стверджувала Райкова, школярі повідомляли про своє бажання зібрати гроші на бойовий літак, «щоб страх паралізував терористів».

Самі школярі та їхні батьки в інтерв'ю «Rus2Web» заявили, що ідея збору грошей на літак належить особисто директорові гімназії. «Всі батьки в шоці, що дітей вирішили так підставити під удар. При цьому нікого з батьків не попередили про ініціативу», — відзначив Араік Арзуманян, батько одного з першокласників. Сама Райкова відмовляється коментувати претензії батьків і спілкуватися з журналістами.

Російський бомбардувальник Су-24 був збитий турецькими ВПС 24 листопада в районі турецько-сирійського кордону. Влада Туреччини стверджує, що літак незаконно перетнув її кордон.

Loading...