Туреччина та Китай домовилися доставляти вантажі в Європу в обхід Росії

Туреччина та Китай домовилися доставляти вантажі в Європу в обхід Росії

Туреччина та Китай прокладають новий транспортний шлях.

Джерело: Відомості

Туреччина та Китай спільно з Казахстаном, Азербайджаном і Грузією заснували консорціум з перевезеня та транспортування вантажів з Китаю до Європи в обхід Росії. Відповідна угода була підписана 28 листопада представниками великих транспортно-логістичних операторів в Стамбулі. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на заяву прес-служби «Грузинської залізниці».

У документі наголошують, що домовленість була досягнута в ході презентації можливостей Транскаспійського транспортного маршруту Китай -- Туреччина -- Європа. Готовність стати засновниками консорціуму, крім китайської компанії Mishgeng Logistics, висловили «КТЖ Експрес» (транспортне підприємство, що входить до складу «Казахстанські залізниці»), «Азербайджанське Каспійське морське пароплавство» і азербайджанська компанія «Караван логистикс», а також Trans Caucasus Terminals (дочірня структура «Грузинської залізниці»). Туреччина представлена ​​в консорціумі як асоційований член.

У рамках цього проекту протягом 2016 заплановано транспортувати через територію Грузії перші кілька тисяч контейнерів з Китаю в напрямку Туреччини та Європи. Сторони також планують розпочати наступного року перевезення вантажів через Україну в Північну і Східну Європу.

Loading...