Фонд Сороса визнали небажаною організацією в Росії

Фонд Сороса визнали небажаною організацією в Росії

Генпрокуратура Росії вважає, що організації американського мільярдера Джорджа Сороса «становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеці держави».

Джерело: Відомості

Генпрокуратура РФ визнала небажаними на території Росії іноземні НКО фонд «Відкрите суспільство» та фонд «Сприяння», які фінансує американський мільярдер Джордж Сорос, повідомляє «Интерфакс».

«Це рішення прийняте у зв'язку зі зверненням Ради Федерації Федеральних Зборів РФ до Генерального прокурора РФ, міністра закордонних справ РФ і міністра юстиції РФ про перевірку організацій, включених у так званий «патріотичний стоп-лист», — повідомила «Интерфаксу» у понеділок офіційний представник ДП РФ Марина Гриднєва.

Вона нагадала, що «стоп-лист» затверджений постановою Ради Федерації РФ 8 липня поточного року.

За її словами, «встановлено, що діяльність Фонду Відкрите суспільство (Open Society Foundations) та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння (OSI Assistance Foundation) становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеці держави».

Гриднєва додала, що рішення спрямоване до Мін’юсту Росії для включення цих організацій до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаної на території Росії.

Представництва Фонду працюють більш ніж в 30 країнах. Керівні органи розташовані в Нью-Йорку і Будапешті.

Loading...