Буддійський храм, збудований за іпотеку, продадуть «з молотка»

Буддійський храм, збудований за іпотеку, продадуть «з молотка»

Храм в Улан-Уде (РФ) продадуть за борги.

Джерело: Відомості

Новий буддійський дацан в Улан-Уде, розташований по вулиці Бабушкіна, може піти з молотка, повідомляє агентство FlashSiberia.

За інформацією сайту, дацан будувався в іпотеку. Кредит оформив на себе відомий в республіці Чой Доржі (Олександр Будаєв), колишній двадцять третій Пандіто Хамбо-лама, а зараз —  голова Республіканської релігійної організації «Об’єднання Буддистів Бурятії». У Будаева немає коштів, щоб розплатитися по кредиту.

«Ми платили справно дуже довго, хоч і суми були великі: близько 1,2 млн на місяць. Для того щоб було простіше з оплатою, збудували при дацані кафе. Минув деякий час, і в країні настала криза. Щоб вижити, щомісячну оплату дацану довелося скоротити до двохсот тисяч рублів », — говорить Будаєв.

Повідомляється, що «БайкалБанк», який кредитував Будаєва, отримав виконавчий лист. Представники банку підкреслюють, що кредит був оформлений не на релігійне об’єднання, а на приватну особу, при цьому в майновому комплексі є комерційні об’єкти.

«Я вже продав машину, збираюся продавати квартиру. Я не прошу поблажливості у банку. Просто я завжди вірив людям », —  говорить Будаев.

Loading...