З Євросоюзу можуть вислати 400 тисяч біженців

З Євросоюзу можуть вислати 400 тисяч біженців

Більше 400 тисяч мігрантів, яким відмовили в отриманні статусу біженця, будуть депортовані з Євросоюзу за останні тижні.

Джерело: Відомості

Про це пише газета Times з посиланням на документи, що надійшли в її розпорядження, передає Еспресо.TV.

«Очікується, що понад 400 тисяч людей, які прибули в ЄС за перше півріччя цього року, не отримають статус біженця, що стане гуманітарних і політичним викликом для лідерів ЄС», — повідомляє видання.

«Брюссель погрожує відкликати допомогу, торговельні та візові угоди, якщо такі країни, як Нігерія та Еритрея відмовляться прийняти назад економічних мігрантів».

Більш 400 000 заяв на надання статусу біженця від людей, прибули до Євросоюзу в першій половині 2015 року, були відхилені, «що кидає гуманітарний і політичний виклик лідерам ЄС».

Проте Великобританія, яка не входить в шенгенську зону, брати участь у депортації мігрантів не буде, хоча глава британського МВС Тереза ​​Мей «схильна підтримати цю ініціативу», особливо якщо вона дозволить очистити від мігрантів табору тимчасового розміщення у французькому місті Кале, звідки біженці намагаються перебратися в Сполучене Королівство.

Loading...