У РФ молодіжний рух «Їж російське!» влаштовує рейди супермаркетами й псує санкційні продукти

У РФ молодіжний рух «Їж російське!» влаштовує рейди супермаркетами й псує санкційні продукти

Активісти в майках із зображенням ножа, виделки та російського триколора обрали для «нальоту» один із московських магазинів мережі «Азбука смаку».

Джерело: Відомості

Насамперед рішуче налаштовані хлопці й дівчата попрямували до прилавка з сирами та почали перебирати асортимент, пильно вдивляючись в іноземну упаковку. Потім поспішили до яток із бакалією та м’ясом. І таки знайшли, що шукали.

Читаємо у блозі цього молодіжного об’єднання (в котре, до слова, у 2014-му вгатили 6 млн руб. президентського гранту): «На полках «азбуки» мы нашли: орехи, сушеные фрукты, готовые мясные продукты и даже заморозку, чего еще не встречали со времени введения эмбарго. Администратор магазина не смог объяснить, где они их взяли, и вызвал полицию. Когда сотрудники полиции приехали и объяснили, что мы имеем право задавать такие вопросы, для него это стало неожиданностью. Тем временем на все санкционные продукты  мы наклеили предупреждающие наклейки. Каждый покупатель будет предупрежден, что эти продукты незаконно пересекли границу, а значит,  могут быть опасны».

Одночасно самопроголошені інспектори охоче спілкувалися з журналістами першого каналу, розповідаючи про шкоду ввезених товарів.

На закордонні товари дівчата акуратно клеїли наліпки із зображенням здоровенного ведмедя, який оскалився на американський прапор, і великим написом «санкційний продукт». Свій рейд пропутінські активісти знімали на камери своїх IPhone. (Російськими «йотафонами» чомусь не користуються.)

Нагадаємо, торік у серпні Росія відповіла на політичні санкції західних країн введенням продуктового ембарго. Під заборону потрапили товари зі США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Норвегії: м'ясо, риба, «молочка», фрукти й овочі. Федеральна митна служба заявила, що в першому півріччі 2015-го арештувала 552 т санкційної продукції. А починаючи з 6 серпня на прикордонних пунктах РФ запрацюють печі, в яких будуть спалювати санкційні продукти. Указ підписав президент Росії Володимир Путін.

Loading...