Гаррі Каспаров: Доля Путіна вже визначена — він помре в Кремлі

Гаррі Каспаров: Доля Путіна вже визначена — він помре в Кремлі

На думку одного з найвідоміших російських опозиційних політиків Гаррі Каспарова, в найближчій перспективі США таки поставлять зброю в Україні. Це абсолютно неминуче.

Джерело: Відомості

«Президент РФ Путін бачить, що Європа не готова до розширення конфлікту, а США ніяк не можуть зважитися на те, щоб почати поставки зброї в Україні. Це, звичайно, грає йому «на руку». При цьому Путін фактично не взяв на себе ніяких зобов'язань у Мінську», — пише російський опозиціонер, передає joinfo.ua.

«Ми маємо справу не з дипломатичним процесом, а з бандитами і ґвалтівниками, які тримають ніж біля горла України. Європейці повинні були стати на захист країни. Замість цього кожен день — з Брюсселя і Білого дому — чуємо, що конфлікт на Донбасі не має військового вирішення. Ці мантри Заходу про мир безглузді, адже агресор думає зовсім інакше. На жаль, самообман Заходу приносить страждання українцям, гинуть люди», — зазначає Гаррі Каспаров.

Щодо ефективних інструментів впливу Заходу на Російського лідера політик підкреслив, що ситуація тут неоднозначна. У кожному разі, на переговорах з Путіним Захід повинен продемонструвати волю, чого досі не відбулося.

Каспаров підкреслив, що в даний час Європа і США демонструють абсолютну неспроможність вистояти у протистоянні з нахабними і добре озброєними бандитами.

Що стосується Обами, російський опозиціонер влучно підмітив, що той «умиває руки», ніби його зовсім не цікавить престиж офісу, який він представляє. Однак надовго його не вистачить. У найближчій перспективі, на думку Каспарова, зброю в Україну таки буде поставлено.

Що стосується Путіна, то він останнім часом робить все, щоб реалізувати своє надзавдання залишитися при владі. Саме для цього він підсилює імперські важелі в Росії. При цьому він активно зайнявся руйнуванням міжнародних інститутів безпеки.

«Чим мутніша вода, тим більше шансів створювати точки напруги по всій земній кулі. Чим більша ця напруга, тим більше шансів продовжувати агресивну політику на просторах колишнього СРСР і підірвати систему безпеки в Європі», — підкреслив Каспаров.

Однак, неминуче і те, що рано чи пізно, вважає політик, Путіну таки доведеться зіткнутися з жорсткою відповіддю Заходу. На жаль, дворічне головування Обами в Білому домі є великою перешкодою. Однак, швидше пізно, але Європа і США визнають, що в даному випадку неможливе дипломатичне вирішення проблеми.

«Доля Путіна вже визначена: він помре в Кремлі. Погана новина — ми не знаємо, коли це станеться. Хороша — Путін теж цього не знає. Колапс режиму може призвести до ще більш страшних наслідків, ніж розпад СРСР. Складно прогнозувати можливі сценарії. Ті, хто озвучує думку, що без Путіна в Росії буде хаос, кровно зацікавлені в збереженні його при владі. Тому що у них стійкі годівниці і вони розуміють: в умовах вільної конкуренції у них виникнуть великі проблеми», — прокоментував Гаррі Каспаров.

Loading...