Волинський бізнес оштрафовано на 900 тисяч гривень за порушення продажу алкоголю і цигарок

Після фактичних перевірок волинських підприємницьких структур, які здійснюють оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, прийнято 177 рішень про застосування фінансових санкцій.

Джерело: Відомості

Загальна сума штрафних санкцій, застосованих фахівцями органів ДФС за порушення чинного законодавства, — 915,6 тисячі гривень. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

До слова, 761,1 тисячі гривень із цієї суми вже надійшло в бюджет.

Щодо порушень законодавчих норм, то у продавців підакцизних товарів на Волині протягом 11 місяців 2014 року їх виявлено 299. Зокрема, встановлено 57 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін на такі напої і 38 фактів роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів.

Фахівці органів ДФС тричі фіксували випадки зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання, що не внесені до Єдиного державного реєстру та двічі випадки роздрібної торгівлі алкогольними напоями через електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) не зазначений у ліцензії.

Окрім того, невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків, або відсутність супровідних документів на товар, незастосування РРО мали місце у 104 випадках.

Горілчаний товар та цигарки без марок акцизного податку, або ж з підробленими марками виявлено у 20 випадках. Продаж алкоголю на «розлив» без належних документів суб’єкта господарювання громадського харчування зафіксовано 34 рази.

На Волині також мали місце 7 фактів реалізації слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Саме матеріали 167 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами на території області стали підставою прийняття рішень про застосування штрафних санкцій. 

Loading...