Самооборона Майдану Волині збирала речі, щоб зігріти солдатів

Самооборона Майдану Волині збирала речі, щоб зігріти солдатів

Організував захід Волинський обласний науково-методичний центр культури.

Джерело: Відомості

Майже вісім тисяч гривень та три коробки теплого одягу зібрали самооборонівці та активістки Жіночої Сотні під час одноразової акції «Зігрієм українського солдата» у вівторок, 14 жовтня, у рамках фестивалю патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України». Захід пройшов на Театральному майдані міста Луцька. Організував захід Волинський обласний науково-методичний центр культури.

«Незважаючи на те, що лучани не так багато принесли одягу, багато хто з них цікавився, куди в подальшому можна приносити теплі речі», – повідомила активістка Жіночої сотні Самооборони Волині Яна Ковальчук.

Так, упродовж семи годин акції було зібрано сім тисяч 761 гривня. Окремо ще 800 гривень через Самооборону Майдану було передано Луцькому військовому гарнізонному госпіталю. Також небайдужі лучани наповнили три коробки, що стояли на Майдані, теплим одягом, який буде переданий бійцям на Сході.

Аби виразити вдячність усім волинянам, які не шкодують грошей, часу, речей, сил, декілька бійців батальйону Айдар вийшли на центральну сцену фестивалю подякувати їм за всю цю роботу, турботу і тепло.

«Хочу подякувати ветеранам УПА, що відстояли нашу Україну, і залишили її для нас. І обіцяю, в свою чергу, ми залишимо цілісну і патріотичну Україну для наступного покоління. Хочу подякувати всім волинянам за неоціненний вклад в армію та за допомогу. Адже держава нам не дала нічого, все що ми маємо дали нам ви. Якщо кожна людина хоча б на одну крихту в цій великій справі зробить свій внесок, то це буде велика сила. Волинь і так прокричала про себе на всю Україну, на весь світ. Ми перші кинули виклик сепаратистам та агресії Росії», – сказав Олександр «Кутузов» Дмітрієв, боєць роти «Захід» батальйну «Айдар».

Loading...