«Айдарівець» Андрій Омельчук знімає свою кандидатуру на користь бойового побратима

«Айдарівець» Андрій Омельчук знімає свою кандидатуру на користь бойового побратима

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції кандидатів у народні депутати у вівторок, 14 жовтня.

Джерело: Відомості

Кандидат у народні депутати, взводний батальйону «Айдар», самооборонівець Андрій Омельчук знімається з виборчих перегонів на користь взводного батальйону «Азов», керівника «Правого сектору» Волині Павла Данильчука.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції кандидатів у народні депутати у вівторок, 14 жовтня.

За словами Павла Данильчука, бійців і польових командирів розібрали «на запчастини» ті ж старі політичні партії та їхні спонсори – «грошові мішки».

«Вони розчинилися в політиканстві, корупції, навіть вже на стадії виборчої кампанії — в «біґбордах» і «біґмордах», – говорить Павло Данильчук. Він переконаний, що єдиний вихід – об’єднатися на своєму рівні.

Андрій Омельчук розповів, що самовисування у кандидати відбулося незалежно один від одного. До слова, на момент прийняття рішення балотуватися, Андрій Омельчук і Павло Данильчук були у своїх батальйонах.

«Айдар» і «Азов» — бойові підрозділи, а не політичні партії, вони нікого не висовують, а виконують свої бойові завдання», — зауважує айдарівець Андрій Омельчук. Він додав, що засуджує політику на «Айдарі», бо це «політика на крові».

Також самооборонівець Омельчук розповів, що наразі головним завданням є заміщення старої корупційної системи на нову, створену Майданом і перевірену війною. За його словами, саме середовище волонтерів, воїнів Майдану та солдатів війни і висунуло їх у кандидати і саме на їхню вимогу вони об’єдналися.

«У нас з Павлом спільне бачення, ми бойові побратими з часів Майдану (сотники) і у нас бойове братерство «Айдару» і «Азова». Зараз час для молодих. Хай вибачать представники старшого покоління, але час 25-30-літніх, не 50-літніх, навіть не 40-літніх. Досвід Майдану, коли ці молоді, але «ранні» командували 50-60-літніми (і добре командували), досвід війни (30-літні комбати і командири), волонтерські об’єднання на чолі молоді», — пояснює своє рішення знятися на користь Павла Данильчука Андрій Омельчук.

«Я знаю переможця виборів в Луцьку. Моральним переможцем виборів у 22 округу є Омельчук Андрій. Ціную цей крок. Для мене честь, що Андрій Омельчук погодився стати моєю довіреною особою», — прокоментував рішення Андрія Омельчука кандидат у народні депутати від Луцька Павло Данильчук.

Loading...