Волиняни вирушать до Німеччини та Польщі, щоб розповісти про війну в Україні

Самооборонівці хочуть, щоб мешканці Європи усвідомили, що ця проблема стосується не лише нашої країни — не тільки Україна має нести на собі тягар цієї війни.

Джерело: Відомості

Волинські волонтери вирушать шукати допомоги українським військовим у Польщі та Німеччині. З цією ціллю організація «Самооборона Волині» влаштовує автопробіг низкою міст двох європейських держав «Допоможи Україні — захисти Європу».

Автопробіг триватиме тиждень — з 8 по 14 вересня. Організатори заходу розповіли, що головна мета їх ініціативи — розповісти якомога більшій кількості європейців про те, що військове вторгнення Росії в Україну є реальністю, воно відбувається вже сьогодні.

Самооборонівці хочуть, щоб мешканці Європи усвідомили, що ця проблема стосується не лише нашої країни — не тільки Україна має нести на собі тягар цієї війни. Ситуація настільки непередбачувана, що будь-якої миті може стати загрозою для всієї Європи. Саме про ці меседжі організатори автопробігу Юрій Моклиця та Богдан Климчук розповіли під час своєї прес-конференції.

«Ми не політики чи заангажовані чиновники високого рівня, ми звичайні громадяни. Тож інформація, озвучена нами, важливіша, ніж заяви політиків», — відзначив Юрій Моклиця. За його словами, Європою шириться путінська пропаганда, спрямована на викривлення ситуації в Україні.

Крім того, автопробіг стане чудовою нагодою для українських волонтерів налагодити зв’язки та співпрацю з міжнародними організаціями та місцевими волонтерами, щоб отримати допомогу для постраждалих бійців, розповів координатор автопробігу у Німеччині Богдан Климчук.

Автопробіг «Допоможи Україні — захисти Європу» відбудеться за сприяння міської ради Луцька, Волинської обласної ради, Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, спілки «Мости в Україну» та інших організацій.

До Європи вирушать 3-4 автомобілі з активістами, вони стартуватимуть у Замості, закінчиться автопробіг у Жешуві. У маршруті вказані Люблін, Варшаву, Берлін, Дрезден, Краків тощо. У кожному з цих міст відбудуться круглі столи з представниками влади та місцевими мешканцями, українською діаспорою, а на центральних площах збиратимуть кошти для тих, хто постраждав у війні. У кожному з міст планують зібрати від 100 до 500 євро на допомогу українцям.

Активісти додали, що пальне та інші витрати акції взяли на себе спонсори, а місцеві громади зголосилися забезпечити волонтерів харчами та місцем для ночівлі. 

Loading...