Волиняни заборгували за газ 35 мільйонів гривень

Аби уникнути відключення газопостачання за борги, ПАТ «Волиньгаз» пропонує споживачам укласти договір реструктуризації.

Джерело: Відомості

На Волині у першому півріччі 2014-го погіршився рівень оплати за спожитий газ, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Борг населення сягає майже 35 мільйонів гривень. 

Така тенденція пов’язана із зростанням цін на газ з 1 травня, попри те ще, обсяг споживання природного газу по області скоротився (у порівнянні з першою половиною 2013-го). На сьогодні найкраще розраховуються мешканці Луцька, Луцького і Горохівського районів.

«У зв’язку зі складною ситуацією в країні рекомендуємо споживачам не накопичувати боргів напередодні опалювального сезону. Адже з першими морозами обсяги споживання знову зростуть і пізніше буде ще важче розрахуватися за енергоносії», — радить заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Аби уникнути відключення газопостачання за борги, ПАТ «Волиньгаз» пропонує споживачам укласти договір реструктуризації.

«Ми завжди йдемо назустріч нашим споживачам і в разі необхідності можна сплачувати старі борги частинами протягом обумовленого періоду», — пояснює Андрій Карпомиз.

Організації, які фінансуються з обласного і місцевого бюджетів, розраховуються за газ стабільно. Проблеми виникають в установ, які перебувають на утриманні держбюджету. Їхня заборгованість на перше півріччя 2014 року становить 370 тисяч гривень. З них 150 тисяч боргує Горохівський коледж ЛНАУ.  

Loading...