Опитування: три волинські родини з п’яти вважають себе бідними

За умови значного збільшення доходів більше половини респондентів спрямували б додаткові кошти, в першу чергу, на поліпшення житлових умов або на відпочинок.

Джерело: Відомості

За даними соціологічного опитування щодо самооцінки населенням рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє, проведеного органами державної статистики, три з кожних п’яти домогосподарств Волині віднесли себе до бідних, п’ять з кожних тринадцяти – до небідних, але ще не представників середнього класу. До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство (як і в цілому в Україні).

Щоб не відчувати себе бідними, кожне четверте-п’яте домогосподарство області вважає, що грошовий дохід повинен становити від 2700 грн. до 3100 грн. на одну особу в місяць, кожне шосте – понад 5100 грн.

За умови значного збільшення доходів більше половини респондентів спрямували б додаткові кошти, в першу чергу, на поліпшення житлових умов або на відпочинок, майже 40% — на лікування, кожне третє – на побутову техніку або на накопичення, кожне четверте — на освіту.

Розподіл домогосподарств за очікуваннями щодо змін їх економічного становища засвідчив, що три чверті домогосподарств вважають, що їх матеріальний стан не зміниться, однак кожне дев’яте домогосподарство сподівається на покращання існуючого становища.

Loading...