Теремнівські ставки почистять до Дня Незалежності

Теремнівські ставки почистять до Дня Незалежності

Також на замовлення ЖЕКу проектним підприємством «Луцьккомундорпроект» розроблено робочий проект капремонту мосту через Сапалаївку.

Автор: Людмила Панасюк / Джерело: Відомості

Триває розчищення Теремнівських ставків. Уже завершено роботи з очищення ложа водойм  від накопиченого мулу, поглиблене дно, розширено площу водного дзеркала.

— Та щось не видно поки тієї роботи, — скрушно хитає головою жіночка на березі пляжу. — От закінчать, тоді й видно буде. А то он мулу все одно скільки! Бруд один.

А втім, у ставках, попри роботи,  що ще тривають, необлаштований берег і невелику кількість води, вже повно малечі.

Міський голова Микола Романюк оглянув хід робіт і розповів про те, що ще заплановано виконати й коли завершиться облаштування водойм. Так, ставки хочуть поділити на зони — дитячу та дорослу. Дитяча буде в невеличкій заплаві: там значно менша глибина, швидше прогрівається вода й легше наглядати за дітлахами. Поставлять «грибочки» для захисту від сонця, роздягальні, біотуалети, проведуть на пляж питну воду. Вся очистка вартуватиме понад два мільйони гривень.

Також на замовлення ЖЕКу проектним підприємством «Луцьккомундорпроект» розроблено робочий проект капремонту мосту через Сапалаївку на вул. Теремнівській. Вартість таких ремонтних робіт — 420 тисяч гривень. Окрім того, під мостом встановлять спеціальний пристрій (шандор), який регулюватиме рівень води у ставках. До 20 липня завершать укріплення насипів і встановлення шандора. 15 серпня повністю закінчаться роботи з ремонту мосту й облаштування водойм. Готовими приймати відпочивальників вони будуть уже приблизно 19 серпня, але офіційне відкриття заздалегідь планують на 24 серпня — як подарунок городянам до Дня Незалежності.

З часом поруч зі ставками збираються облаштувати оздоровчий комплекс  —  приватний  підприємець  узявся  ремонтувати  напіврозвалену  споруду  на  території  водойм.

Сподіваємося, з серпня у лучан з’явиться ще одне улюблене місце для відпочинку.

Loading...