У центрі Луцька у дворах виросло дитяче диво-містечко

У центрі Луцька у дворах виросло дитяче диво-містечко

Завдяки батькам дітей та самих дітей у центрі Луцька виросло чудове дитяче містечко.

Джерело: Відомості

Ідея спорудити дитяче містечко виникла у мешканців вулиць Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки тоді, коли буря зломила вербу, що росла поряд з будинком. Дерево було досить високе і сама деревина абсолютно підходила для того, щоб із неї робити якісь вироби.  Аби не ламати голову, як її порізати, вивезти, мешканці кількох будинків прийняли рішення: зробимо дітям майданчик. А оскільки ідейних та креативних людей зібралося чимало, а ще бажання зробити дітям приємно було великим, то до справи приступили відразу. Кожен долучався, чим міг. Хто фарбою, хто руками, хто робочим інструментом.  Допомагали й діти.

Не пройшло й кілька тижнів і вже диво-містечко постало перед очима. Величезна, розфарбована в яскраві кольори  машина ферарі, з місцями для водія та пасажирів. Трактор. Потяг, який, здається, зараз дасть гудок і відправиться в дорогу. Є тут місце і для бесіди: столик, навколо якого розташувалися вбиті у землю уявні пеньки. Розфарбовані в яскраві кольори, вони так і запрошують присісти. Неподалік розташувалися пісочниця, гойдалки. Вони були тут і раніше. Але все це сьогодні заграло іншими фарбами, іншим змістом.

Ми поцікавились, чи дозволять місцеві відпочивати дітям з інших дворів? На що почули відповідь: «Звісно. Ми раді бачити тут усіх.  Для цього все й робиться».

Сказати, що всі мешканці даного району з позитивом зустріли ідею будівництва дитячого містечка, було б неправдою. Як завжди знайдуться ті, хто буде проти. Але їх обмаль, один - два чоловіка. Думається, що і у них серце розтане, коли побачать, як весело та щасливо почувають себе хлопчики та дівчатка. 

Loading...