Понад 300 мільйонів гривень вклав у розвиток Волинської громади фонд Ігоря Палиці

Понад 300 мільйонів гривень вклав у розвиток Волинської громади фонд Ігоря Палиці

Фонд «Тільки разом» відзначає своє 5-річчя.

Джерело: Відомості

Ця цифра прозвучала на прес-конференції, приуроченій 5-ій річниці його заснування.

Нагадаємо, від початку створення Фонд носив назву «Новий Луцьк». Тому вся його діяльність попервах була зосереджена в обласному центрі.  Це в першу чергу, робота зі студентами вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Акцент робився і робиться на зміцненні матеріально-технічної бази закладів, облаштуванні науково-дослідних лабораторій. Як результат, протягом 2012 - 2015 років  було здійснено технічне оснащення восьми навчально-практичних лабораторій, зокрема в Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки, Луцькому коледжі технологій, бізнесу та права, Луцькому вищому профтехучилищі  будівництва та архітектури, Волинському  технікумі харчових технологій. Крім цього, було проведено величезну роботу по придбанню в освітні заклади навчально-технічного обладнання, спортивного інвентаря, здійснення ремонтів, зокрема й у школах. Для правильного та ефективного залучення та використання батьківських коштів Фонд започаткував таку програму як юридична допомога, якою вже скористалося чимало шкіл та дитячих садочків.

Величезну увагу Фонд приділяє спортивному розвитку молоді, оскільки його засновник Ігор Палиця вважає, що лише здорове суспільство може будувати сильну, міцну країну. «Наш Фонд робить усе для того, щоб українці були незламні духом не тільки на війні, а й у спорті», - прокоментував своє ставлення до спорту Ігор Палиця.

Тому зусиллями фонду «Тільки разом» проведено реконструкцію легкоатлетичного комплексу стадіону Авангард. Тут поклали професійне покриття на бігові доріжки, облаштували сектори для стрибків, метань та інші важливі об’єкти. І вже у березні 2016 року стадіон отримав сертифікат другої категорії за вимогами Міжнародної федерації легкої атлетики IAAF. Нині тут тренуються легкоатлети, проводяться міжнародні та європейські змагання, всеукраїнські чемпіонати. Стадіон Авангард став гордістю не тільки лучан, але й всієї Волині.

Важливим пріоритетом для працівників Фонду є реалізація програми «Футбольне поле в кожну школу». Як результат, уже на сьогодні тільки в Луцьку облаштовано 15 міні-полів зі штучним покриттям. Нещодавно Фонд започаткував проведення футбольного турніру «Шкіряний м’яч», де в змаганнях було охоплено 600 юних спортсменів. Фонд активно підтримує і самих спортсменів. Для тих, хто демонструє високі показники у спорті, придбав інвентар, допомає брати участь у міжнародних змаганнях.

Здоровя волинян – понад усе, вражають організатори Фонду. Тому тут активно працюють і в напрямку оздоровлення підростаючого покоління. З 2012 році за рахунок Фонду в Міжнародному дитячому центрі «Артек-Буковель» вдалось оздоровити  5290. Це – переможці обласних, всеукраїнських олімпіад, пісенних та танцювальних конкурсів, юні спортсмени, діти з особливими потребами. Поліпшили самопочуття у санаторії «Пролісок» у рамках проекту «Оздоровлення у санаторіях» і 500 членів ветеранських організацій. Не забувають у Фонді і про важкохворих.  Разом з громадською організацією «Донна» Фонд відремонтував приміщення в обласному онкологічному диспансері під реабілітаційний центр та придбав тренажери. Тепер пацієнтам центру доступні психологічна допомога, фізпроцедури та лікувальна фізкультура.

Фонд не тільки концентрує свою увагу на обласному центрі, він сьогодні починає  активно розширювати свою географічну діяльність. Уже сьогодні підтримку Фонду відчувають на собі жителі Любешова, Маневич, Каменя-Каширського, Ківерець, міста Нововолинська. До речі, саме з цією метою він і змінив назву з «Новий Луцьк» на «Тільки разом». Головна мета - охопити допомогою максимальну кількість волинян.

Велику увагу Фонд приділяє і громадським ініціативам.   Приміром, у Луцьку активно заохочує лучан до створення співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). На базі Офісів розвитку кварталу надає вичерпну інформацію та юридичний супровід на етапі створення громадських обєднань. При потребі Фонд долучається і до фінансування проблем щодо поліпшення стану житлових будинків та прибудинкових територій.

Не обходить стороною і жителів приватного сектора. За сприяння Фонду в Луцьку створено органи самоорганізації населення - квартальні та вуличні комітети, які опікуються лобіюванням перед місцевою владою питань ремонту доріг та їх освітлення.

Чимало справ, чимало цікавих ініціатив вдалося зреалізувати Фонду за п’ять років діяльності. Попереду, на думку засновника Ігора Палиці, ще більше. І Фонд не зупинятиметься.

-Робота Фонду за ці роки стала справою мого життя, - наголосив голова Фонду Ігор Палиця. – стимулом роботи для працівників. Нам є до чого рости, є чого прагнути і що змінювати.    

Loading...