На Волині у власність учасникам АТО передано 2446 земельних ділянок

Волинська область і досі має найвищий показник із передачі у власність земельних ділянок учасникам АТО та членам родин загиблих в АТО військовослужбовців.

Джерело: Відомості

Інформацію про стан виділення земельних ділянок, а зокрема показник кількості виданих документів на право власності на земельні ділянки озвучила начальник управління землеустрою та охорони земель головного управління Держземагентства у Волинській області Неля Кублюк під час оперативної наради, що відбулась сьогодні, 23 травня 2016 року.

За інформацією Нелі Кублюк, станом на 18 травня 2016 року у власність учасникам АТО та членам родин загиблих в АТО військовослужбовців передано 2446 земельних ділянок (50,1% від наданих дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок)  на площу 1087,6 га. З них органами місцевого самоврядування  та районними державними адміністраціями – 1349 (48,9% від наданих дозволів), головним управлінням Держгеокадастру в області – 1097 (51,7 % від  наданих дозволів).

Найнижчі показники з передачі у власність земельних ділянок у Горохівському (15,5%), Ковельському (23,4%), Локачинському (29,4%) та Рожищенському (38,2%)  районах.

Найбільше передано у власність земельних ділянок у Ківерцівському (417), Луцькому (340), Іваничівському (304), Володимир-Волинському (245)  районах.

Усього з початку  впровадження ініціативи  з надання земельних ділянок учасникам АТО  в області надійшло 6 тис. 883 заяви від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців на виділення земельних ділянок. З них: до органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій – 4 тис. 566 заяв, головного управління Держгеокадастру в області  – 2 тис. 317.

Розглянуто заяв і прийнято 4 тис. 880 рішень (наказів) (70,9% від поданих заяв)  на площу 2197,7 га про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою. З них: органами місцевого самоврядування та районними державними адміністраціями – 2 тис. 760 рішень (розпоряджень) (60,4% від поданих заяв), головним управлінням Держгеокадастру в області – 2 тис. 120 наказів (91,5% від  поданих заяв).

Щоб унеможливити створення ситуації дублювання претендентів на земельні ділянки,  головним управлінням  Держгеокадастру сформовані  масиви гарантовано-вільних земель для відведення учасникам АТО та перевіряється документація та фактичне використання кожної ділянки, щодо якої приймається рішення.

- На сьогоднішній день додатково для учасників АТО в області зарезервовано 5086 га земель державної  та комунальної власності, – зазначила Неля Василівна. – З них 3267 га – це землі державної власності сільськогосподарського призначення.

Окрім цього, за її словами, головним управлінням Держгеокадастру в області створений довідковий альбом-атлас із картографічними матеріалами та інформаційними довідками стосовно зарезервованих земельних ділянок для учасників АТО. Альбоми-атласи зарезервованих земельних ділянок розміщені на сайтах головного управління Держгеокадастру в області http://zem.voladm.gov.ua/, у розділі «Інформація учасникам АТО» → «Інформація та альбоми-атласи зарезервованих у Волинській області земельних ділянок для учасників АТО» та його територіальних органів. Актуалізація альбомів-атласів зарезервованих земельних ділянок здійснюється щомісячно.

Loading...